TPKian

Friday, 25 December 2015

JimmyxMeghan : Movie Night












***

Cis. Cis. Ciss. Ingat taknak bagi can dua ekor ni beromantik, taknak bekalkan dos romantik dekat blog ni. Tak menjadi. Aku ketandusan idea nak update blog, tak ada benda menarik lansung jadi dekat aku kebelakangan ni. Haa



Saturday, 12 December 2015

Parodi Abam Apam










Yang masih belum follow Abam Apam dekat facebook/twitter tu pergi follow sekarang because this guy is awesome! Boleh tengok komik asal dekat sana.

p/s: Jangan harap la nak dua ekor dekat atas ni nak bermesra romantik dekat blog ni. Jangan.

Monday, 16 November 2015

STITCHES - Part 1





....to be continued

***

Sampai tak feeling dia? Kalau tak sampai malas dah nak sambung.

Wednesday, 4 November 2015

Marah


Pernah tak terjadi dekat korang, bila ada orang tak sengaja buat masalah pada kita, kita memang okay je taknak marah-marah sebab benda kecil dan boleh dibawa berbincang. 




Sehinggalahhh..






...dan akhirnya kau pun naik marah sebab orang tu ingat kau marah.



***
Kawan-kawan aku cakap aku garang, tegas. Muka pun kerek. Orang takut nak tegur. Padahal memang muka aku ketat macam ni dari azali (T^T)

Saturday, 15 August 2015

Solat Jemaah




Tak tahu la bahagian lelaki macam mana, tapi bila aku pergi solat jemaah dekat surau/masjid, ni antara ujian paling selalu kena hadap di bahagian perempuan:


1. Baca kuat
Lain macam bisik dia. Sampai aku pulak yang tersasul nak baca apa.



2. Stokin orang depan bau
Hmm..Yang ni paling mencabar time sujud la



3. Termasuk bahagian lelaki
Ni kalau solat saf depan. Nanti tirai terangkat bila kena tiup angin, jatuh atas kepala kau. Bangun2 je dari sujud, kau dah termasuk bahagian lelaki sebab ltirai dah kebelakang. Orang kuat je boleh khusyuk sambil cover malu. Tambah2 bila ada orang lelaki yang baru masuk surau tengok kau je sorang perempuan tercongok bahagian diorang.



4. Orang sebelah duduk atas telekung
Kau semangat nak bangun rakaat ke-3, orang sebelah tahiyyat lagi, duduk atas telekung kau. Kalau tak tertarik sampai telekung tercabut tak apa la. Ni sampai terdedah setengah kepala. Sadis.


Ingat. Selain keselesaan diri sendiri, kita kena fikirkan keselesaan orang sekeliling juga tambah2 waktu beribadat. Apa lagi yang korang pernah alami? Kongsi2. Mungkin orang sebelah sendawa bau durian dan petai?

Sunday, 9 August 2015

Aiskrim


Hari ni panas gila. Rasa nak pengsan. Sampai je rumah terus serbu peti sejuk nak cari air.



Buka je peti sejuk nak ambil ais, ternampak la sebekas aiskrim. Macam orang mengantuk disorong bantal.. Teruja betul aku.



Tapi... Yang dapat bukan aiskrim.. Rasa punah harapan.




Angkat tangan mak siapa lagi yang simpan ikan dalam bekas aiskrim selain mak aku -___-


Saturday, 8 August 2015

Bukan Waktu yang Sesuai


Pernah tak..


..korang dah siap2 mandi..



..dah pakai baju cantik2, wangi2..



..tiba2 sakit perut kena pergi tandas?

Aku tak suka bila kena macam ni -___-

Friday, 7 August 2015

Sempurna







***
Rasanya manusia yang rasa kita serba serbi sempurna mak ayah dengan kekasih je la (tu pun time hangat bercinta. Kehkeh)

Monday, 8 June 2015

404 Brain Not Found


Tiga pagi: Berjaya siapkan assignment.















***

Hari paling bebal aku pernah rasa. 

Tuesday, 14 April 2015

Mengapa & Bagaimana












*****

Hilang selera makan hari ni. Terjah-terjah tandas ada seketul dekat lantai, yang cair bersepah tersembur. Cannot brain dia punya tak tahan sampai macam tu sekali kesan bencana dia tinggalkan. Haha. Mungkin kucing punya. Positif, positif. 



Wednesday, 4 March 2015

Siapa Tu?...




 5 minit kemudian....









****

Korang pun mesti pernah macam ni kan. Tambah2 masa kenduri kendara, makcik pakcik tashapashapa entah tegur, layan je la. Tapi aku selalu sangat macam ni. Sembang macam kenal sangat padahal lupa orang tu siapa, jumpa dekat mana. Maigaddddd